Kopuz Gıda

a
English version
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünlerimiz
Yemek Tarifleri
Faydalı Bilgiler
Besin Değerleri
İletişim
 



Yağ Şişeleri

Soya Proteininin Sağlık Açısından Yararları
Soya proteini insan sağlığı açısından pek çok yarar sağlar. Soya fasulyesi tüketim seviyeleri yüksek olan toplumlardaki koroner kalp hastalığı, göğüs kanseri ve osteoporoz oranı, düşük seviyelerde soya fasulyesi tüketen toplumlardan daha düşüktür. devamı..

Soya Proteini ve Koroner Kalp Hastalığı Riski
Koroner Kalp Hastalığı (CHD) çoğu gelişmiş ülkede başlıca ölüm sebebidir ve gelişmekte olan ülkelerde görülme sıklığı da gittikçe artmaktadır. devamı..

Soya Proteini ve Göğüs Kanseri Riski
Göğüs kanseri, Batılı ülkelerde en yaygın ikinci kanser türüdür, fakat Üçüncü Dünya ülkelerinde ve Asya ülkelerinde görülme sıklığı çok daha düşüktür. Bu farklılıklar genetik faktörlerden ziyade çevresel faktörlere bağlı görünmektedir (2, 3). devamı..

Soya Proteini ve Osteoporoz Riski
Osteoporoz, 15-20 milyon Amerikalıyı etkileyen yaygın bir durumdur. Östrojen eksikliğinin, menopoz sonrası kadınlarda osteoporoza önemli katkısı bulunmakta gibi görünmektedir. devamı..

Soya Fasülyesi Ve İnsan Sağlığı
Soyalı gıdalar sadece beslenme açısından dengeli bir protein kaynağı temin etmekle kalmaz, aynı zamanda fitokimyasal bakımdan da zengindir ve kalp hastalığı, kanser, osteoporoz, diyabet ve diğer kro nik insan hastalıklarına karşı savaşmak için kanıtlanmış yararları vardır. devamı..

Soyanın Çok Yönlü Sağlık Yararları
Soyalı gıdaların sağlık açısından yararları 3 gruba ayrılabilir: besin değeri, sağlıkla ilgili yararları ve fitoterapik yararları. Yaşayan insan vücudunun büyümesi, bakımı ve onarımıyla ilgili bütün biyokimyasal ve fizyolojik proseslerin toplamını desteklediğinde, bir gıdanın besin değerine sahip olduğu kabul edilir. Soyalı gıdalar bu açıdan iyi bir konumdadır. devamı..

Bireysel Bileşenlere Karşı Dokunulmamış Soya Proteini
Dokunulmamış soyalı gıda/dokunulmamış soya proteini tüketimi ile kronik insan hastalığı koşullarına karşı korunma arasında ilişki olduğunu gösteren kesin, güçlü, pozitif klinik 8 epidemiyolo jik kanıtlar vardır. Asya’da yapılan epidemiyolojik araştırmaların tümü dokunulmamış soyalı gıdalarla (örneğin, tofu) ilgilidir. devamı..

Siyah Soya Fasulyesinde Biyoflavonoidler
En yoğun soya fasulyesi üretim bölgelerinde, krem/sarı tohum kılıflı türler yerine siyah/renkli tohum kılıflı soya fasulyesi seçilmiştir. Siyah soya fasulyesinin geleneksel soya fasulyesi pazarlarında kullanım alanı sınırlıdır. devamı..

Soya Gıdaları Dünü Bugünü ve Geleceği
Soya fasulyesi insan gıdası olarak yaklaşık 5000 (13000?) yıldan beri kullanılmakla birlikte potansiyeli, 20. Yüzyıla kadar büyük oranda Doğuluların bir sırrı olarak kalmıştır. devamı..

Copyright by Kopuz Gıda © 2007
Designed by
Tüm hakları saklıdır.

Google